Rode Duivels wandelen door de poule: Dat is een beetje het drama

Rode Duivels wandelen door de poule: "Dat is een beetje het drama"

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 12:45ma 25-03-2019 om 12:45

België heeft het tweeluik tegen Rusland en Cyprus tot een goed einde gebracht. Ondanks een reeks blessures pakten de Duivels 6 op 6, en dat is volgens Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine hoopgevend.

"De afwezigheid van Witsel en De Bruyne viel niet echt op, in die zin kan je het al positief noemen", aldus Sys. "Enkel de versnellingen van De Bruyne miste je toch nu en dan. Hij zorgt voor een diepgang in het spel van de Rode Duivels die weinig anderen kunnen brengen. Nu merkte je dat België zich zowel tegen Rusland als Cyprus vooral beperkte tot controlevoetbal, waarbij het tempo laag werd gehouden -wat ergens ook logisch is als je snel op voorsprong komt."

Toch zijn de vervangers nog geen zekerheden. "Om een echte evaluatie te maken van Dendoncker en Tielemans was de tegenstand te miniem. Ze deden het goed, met vooral een aanwezige Tielemans tegen Rusland en Dendoncker die nuttig werk verrichte, maar ik weet niet dat je al kan concluderen dat ze klaar zijn om de fakkel over te nemen. Dat is een beetje het drama van het missen van de finaleronde in de Nations League."

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

maandag 25 maart 2019 om 13:07
2 maal winst en niemand gekwetst. Dat is wat telt. En nu weer wat echt telt : de eindfase bij de diverse clubs in binnen en buitenland !
Vind ik leuk
Geofpurple +7242
maandag 25 maart 2019 om 13:32
klop ging net ergens een comment plaatsen, maar ik dacht net aan hetzelfde als jij hier aangeeft (de poule is met alle respect voor de tegenstand) vrij eenvoudig. De competities komen in een eindfase, de spelers gaan nu niet vol gas gaan , indien het niet hoeft. Das toch iets wat die analisten vergeten in kaart te brengen bij hun nabespreking. Wat hadden ze nu verwacht. 2 maal 7-0 met sambavoetbal??
Vind ik leuk
Neutrale fan +2015
maandag 25 maart 2019 om 13:54
Ergens heb je gelijk, maar ik denk nog altijd dat je altijd er vol voor moet gaan. En zeker de spelers die ons land vertegenwoordigen.
De gemiddelde supporter verwacht geen grote overwinningen zoals een 7-0, maar wel een dominante en aanvallende match.

Om het op een andere manier te zeggen:
Ze moeten zich toch zo'n 60 minuten kunnen tonen op zijn minst.
Vind ik leuk
Geofpurple +7242
maandag 25 maart 2019 om 13:59
Ge weet gij net als ik, dat de gemiddelde supporter geen realisitisch beeld heeft van verwachtingen
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws