Rode Duivels wandelen door de poule: Dat is een beetje het drama

Rode Duivels wandelen door de poule: "Dat is een beetje het drama"

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 12:45ma 25-03-2019 om 12:45

België heeft het tweeluik tegen Rusland en Cyprus tot een goed einde gebracht. Ondanks een reeks blessures pakten de Duivels 6 op 6, en dat is volgens Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine hoopgevend.

"De afwezigheid van Witsel en De Bruyne viel niet echt op, in die zin kan je het al positief noemen", aldus Sys. "Enkel de versnellingen van De Bruyne miste je toch nu en dan. Hij zorgt voor een diepgang in het spel van de Rode Duivels die weinig anderen kunnen brengen. Nu merkte je dat België zich zowel tegen Rusland als Cyprus vooral beperkte tot controlevoetbal, waarbij het tempo laag werd gehouden -wat ergens ook logisch is als je snel op voorsprong komt."

Toch zijn de vervangers nog geen zekerheden. "Om een echte evaluatie te maken van Dendoncker en Tielemans was de tegenstand te miniem. Ze deden het goed, met vooral een aanwezige Tielemans tegen Rusland en Dendoncker die nuttig werk verrichte, maar ik weet niet dat je al kan concluderen dat ze klaar zijn om de fakkel over te nemen. Dat is een beetje het drama van het missen van de finaleronde in de Nations League."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws