OFFICIEEL: Topdoelwit van Anderlecht is vanaf nu op vrije voeten

OFFICIEEL: Topdoelwit van Anderlecht is vanaf nu op vrije voeten

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 12:30ma 25-03-2019 om 12:30

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 12:36ma 25-03-2019 om 12:36

Kasper Hjulmand is niet langer trainer van FC Nordsjaelland. De Deense coach ging normaal gezien tot het einde van het seizoen aanblijven, maar geeft er nu al de brui aan.

Nordsjaelland is zesde geëindigd in de reguliere competitie en speelt dus Play-Offs voor de titel. Daarvoor heeft het nu Flemming Pedersen aangesteld als nieuwe trainer. Dat is door het bestuur beslist.

Sportief manager Carsten V. Jensen geeft uitleg. "We hebben moeten zoeken naar het juiste evenwicht en timing. Kasper heeft getoond waarom we hem nog zo graag wilden houden in de afgelopen periode. Nu geeft hij de fakkel door aan Flemming. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk", aldus Jensen op de officiële website.

Hjulmand reageert ook zelf, maar spreekt niet over Anderlecht. "Het voelt vreemd om nu plots uit de titelrace te stappen voor de ontknoping. Maar vertrekken was sowieso erg moeilijk geweest. Ik heb nooit getwijfeld aan deze keuze, ook al zeiden veel mensen dat ik een andere keuze had moeten maken. Waar ik nu ook ga als trainer, ik zal altijd een 'dromer' blijven. De waarden van dit project zijn uniek in het professionele voetbal."

Lees ook: 'Anderlecht denkt aan Hjulmand en Storck'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat moet Anderlecht doen?

(646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws