Geen licentie voor Moeskroen? 'Belgisch gerecht zet onderzoek verder in Boedapest'

Geen licentie voor Moeskroen? 'Belgisch gerecht zet onderzoek verder in Boedapest'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 10:31ma 25-03-2019 om 10:31

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 10:39ma 25-03-2019 om 10:39

Royal Excel Moeskroen zag enkele weken terug haar rekeningen bevroren worden door het gerecht. Zij onderzoeken of de club op een illegale wijze aan een licentie wist te geraken. Daarvoor rekent het parket op de hulp van de man achter Football Leaks.

Het anonieme medium onder leiding van Rui Pinto verspreidde gevoelige informatie over de interne keuken van tal van Europese (top)clubs. Er staat ook informatie in over Moeskroen. Daarom ging het Belgische gerecht de Portugees vorige week ondervragen, aldus Het Nieuwsblad.

Geen licentie?
Ons land hoopt dat de Football Leaks-documenten kunnen helpen in het onderzoek naar Moeskroen. De club staat voorlopig onder het toezicht van twee bewindvoerders. Dat zal zo blijven tot wanneer het gerecht over voldoende informatie beschikt om een uitspraak te kunnen doen.

Die procedure kan van groot belang zijn voor volgend seizoen. Indien de rekeningen van Moeskroen bevroren blijven of wanneer zij schuldig worden bevonden, lijkt het onwaarschijnlijk dat de club een proflicentie voor volgend seizoen te pakken krijgt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws