Anderlecht-doelman Didillon kreeg doodsbedreigingen van Standard-fans

Anderlecht-doelman Didillon kreeg doodsbedreigingen van Standard-fans

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 08:01ma 25-03-2019 om 08:01

Thomas Didillon maakte zich nog niet zo lang geleden niet populair bij de fans van Standard. Voor de topper tegen de Rouches noemde hij fans van Standard 'barakis', leeglopers. Dat zorgde voor heel wat kritiek.

Tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard werd Didillon een hele wedstrijd uitgefloten. Ervoor en erna kreeg hij ook heel wat beledigingen naar zich toegeslingerd. "Er zaten behoorlijk wat doodsbedreigingen tussen", vertelt Didillon in Het Nieuwsblad.

Didillon beseft echter dat hij ook in de fout ging. "Het was onhandig van mij en daarom heb ik me ook geëxcuseerd. Opdat iedereen het zou begrijpen. Voor wie daarna toch bleef doorgaan met verwijten, kan ik niets doen. Maar die beledigingen veranderen mijn leven niet. Mocht ik echt iets slechts hebben gedaan, dan zou ik mijn leven veranderen. Maar het was onhandig", aldus Mpoku.

Dat Paul-José Mpoku na de wedstrijd uitdagend ging vieren, deert Didillon niet. "Dat is zijn recht. Hij deed niets illegaals. In het westen straffen we de moraal niet, hè. Zij wonnen, zij mochten vieren. Dat hadden wij ook gedaan. Mijn doel was om op geen enkel moment de controle over mijn match te verliezen en dat is gelukt", aldus Didillon.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws