Een nieuw hoofdstuk voor Van Holsbeeck: van Anderlecht tot makelaar

Een nieuw hoofdstuk voor Van Holsbeeck: van Anderlecht tot makelaar

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 06:57ma 25-03-2019 om 06:57

Herman Van Holsbeeck (64) is aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière begonnen. De ex-manager van RSC Anderlecht gaat niet aan de slag bij een club, maar blijft wel actief in de voetbalwereld. Hij is voortaan spelersmakelaar.

Het Nieuwsblad weet dat Van Holsbeeck sinds vorige week officieel staat geregistreerd als spelersmakelaar. Samen met zijn vriend en boekhouder Yves Apelmaen richt hij MMEL Sports Company op. Zestig procent van de aandelen zijn voor Van Holsbeeck. De overige veertig voor Apelmaen, die zich in het verleden bekommerde om onder andere Aruna Dindane en Bouba Saré.

"Het klopt dat ik een bedrijf heb opgericht en helemaal zelfstandig spelers ga begeleiden", reageerde Van Holsbeeck. "Klanten heb ik nog niet. Ik begin nog maar pas. Ik heb twintig jaar in de voetbalwereld gewerkt en er veel goeie contacten aan overgehouden. Met al die mensen wil ik graag samenwerken", zegt hij.

Van Holsbeeck zal ongetwijfeld samenwerken met vriend Mogi Bayat, maar ook Fali Ramadani heeft goede contacten met Van Holsbeeck. De Macedoniër bracht onder andere Marko Marin en Lazar Markovic naar Anderlecht. Ramadani heeft ook Ivan Perisic en Miralem Pjanic in zijn portefeuille. In het verleden werkte het duo al eens samen, zo had Van Holsbeeck een aandeel in de verhuur van Liverpool-speler Marko Grujic aan Hertha Berlijn vorige zomer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws