Duitsland slaat toe in slotfase en wint op z'n Duits van dapper Nederland

24-03-2019 22:37
5

Het Nederlands elftal heeft in eigen huis niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam in de eerste helft met 0-2 achter, kwam in de tweede helft terug tot 2-2, maar kreeg in de absolute slotfase alsnog de deksel op de neus: 2-3.

Jasper Cillessen moest al na amper twee minuten in actie komen toen Serge Gnabry op de rand van de zestien een schietkans kreeg. Oranje delfde in de openingsfase het onderspit en werd overlopen door de felle, hongerige, maar vooral sterkere Duitsers, die overal net een stapje eerder waren. Dat leidde na een kwartier spelen tot de openingstreffer van Leroy Sané, die profiteerde van de uitglijdende Matthijs de Ligt en Cillessen passeerde met een hard schot in de verre hoek.

Kort daarna liet Oranje zich twee keer zien, maar de matig spelende Ryan Babel had het geluk niet aan zijn zijde. Van dichtbij schoot de Fulham-aanvaller op de vuisten van Manuel Neuer, om vervolgens een volley van dichtbij gekeerd te zien worden. Een paar minuten later incasseerde Oranje de 0-2 in de Johan Cruijff Arena. Gnabry haalde na een aanval over links verwoestend uit en schoot prachtig raak in de kruising. Cillessen voorkwam vervolgens de 0-3 door een kopbal van Thilo Kehrer en een schot van Sané te keren.

Oranje mocht met een 0-2 achterstand niet klagen en kreeg in de rust de kans om de puntjes op de i te zetten. Koeman stuurde zijn ploeg met een flinke dosis energie en agressie het veld in en zag hoe Matthijs de Ligt met zijn eerste interlandgoal het tij in de 47e minuut keerde met een rake kopbal. Duitsland was het vervolgens even kwijt en had moeite met het felle Oranje, dat met veel meer pit speelde dan in de eerste helft. Georginio Wijnaldum kreeg dé kans op de 2-2, maar kon alsnog juichen toen Memphis Depay een minuut later alsnog gelijkmaakte. De aanvaller passeerde Neuer na gerommel in het strafschopgebied.

Oranje hinkte op twee gedachten, want gevoelsmatig zat er meer in, maar Duitsland loerde op de counter. Koeman zag zijn ploeg controleren, zonder echt grote kansen te creëeren. Het spel golfde op en neer en Joachim Löw hoopte met invaller Marco Reus nog een overwinning uit het vuur te slepen, daar waar ook Oranje nog voor de zege ging. Alles leek te wijzen op een 2-2 gelijkspel, tot de volledig vrijstaande TSG Hoffenheim-middenvelder Nico Schulz in de 90e minuut alsnog binnen wist te prikken.