Hazard leidt Rode Duivels in honderdste interland naar zege tegen Cyprus

Hazard leidt Rode Duivels in honderdste interland naar zege tegen Cyprus

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 22:29zo 24-03-2019 om 22:29

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 22:41zo 24-03-2019 om 22:41

De Rode Duivels zijn perfect aan hun EK-kwalificatiecampagne begonnen. Na de 3-1 zege tegen Rusland was zondag Cyprus een maat of twee te klein voor de Belgen. De Rode Duivels haalden het met 0-2. Eden Hazard, die zijn honderdste interland speelde, opende de score voor België tegen Cyprus.

Net zoals België had Cyprus haar eerste groepsmatch gewonnen. Donderdag legden de Cyprioten San Marino over de knie met 5-0, maar zondag was het de beurt aan Cyprus om de wet van de sterkste te ondergaan. Roberto Martinez bracht tien van de elf spelers, die tegen Rusland begonnen, opnieuw aan de aftrap. Enkel Thomas Vermaelen was nieuw in de ploeg. De verdediger van FC Barcelona verging Dedryck Boyata, die om persoonlijke redenen niet afreisde naar Cyprus.

De bondscoach van Cyprus had vooraf al aangegeven dat zijn ploeg vooral ging proberen om tegen te houden. Het plan van Ran Ben Shimon mocht evenwel na tien minuten al de vuilbak in. Michy Batshuayi mocht de bal meenemen met de hand. Daarna had de aanvaller van Crystal Palace even ruzie met het leer, maar kon uiteindelijk Hazard bedienen. De centurion werkte daarna rustig af.

Tien minuten later waren de Rode Duivels weer aan het feest. Ditmaal was Batshuayi zelf het feestvarken. Hij omspeelde de in Brussel geboren doelman Urko Pardo en legde de 0-2 in het mandje. Daarna nam België gas terug. De Rode Duivels speelden de bal rustig rond op de helft van de tegenstander en kwamen nooit in de problemen.

Tweede helft voor niks
De tweede helft was eigenlijk overbodig. Er gebeurde nog weinig het vermelden waard buiten de invalbeurten van Adnan Januzaj, Yannick Carrasco en Dennis Praet. De drie nieuwe spelers brachten de schwung niet terug in de partij. Praet viel voor alle duidelijkheid pas vijf minuten voor het einde in. Het was wel pas zijn eerste interland sinds oktober van vorig jaar. Het bleef dus bij 0-2 in Cyprus.

België groepsleider
Door de zege begint België met een zes op zes aan haar EK-kwalificatiecampagne. Het voert dan ook groep I aan. Daarna volgen Cyprus, Rusland, Kazachstan en Schotland. Die landen hebben elk na twee matchen drie punten. Rusland won zondag immers met 0-4 van Kazachstan. Terwijl Schotland met 0-2 won met San Marino. Met nul punten staat San Marino laatste in groep I.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws