Overzicht EK-kwalificatiecampagne: Polen wint; Zulj onderuit

Overzicht EK-kwalificatiecampagne: Polen wint; Zulj onderuit

24-03-2019 22:46 Laatste update: 20:40

Op het afgelopen WK haalde Kroatië nog de finale, maar zondag ging het tijdens de EK-kwalificatiecampagne mis voor de Kroaten. Ze verloren met 2-1 van Hongarije. 

Groep F
Wales - Slowakije 1-0
Hongarije - Kroatië 2-1
Donderdag won Kroatië nog met moeite van Azerbeidzjan. Toen haalde de WK-finalist het met 2-1. Zondag ging het evenwel mis. Ante Rebic bracht de bezoekers nog op voorsprong, maar daarna moest Lovre Kalinic (ex-KAA Gent) zich twee keer omdraaien. In de eerste helft nam Adam Szalai hem te grazen. Een kwartier voor het einde klopte Mate Patkai Kalinic. Bij de Kroaten deden onder meer Ivan Perisic (ex-Club Brugge), Ivan Rakitic en Luka Modric mee.

Groep G
Slovenië - Macedonië 1-1
Israël - Oostenrijk 4-2
Bij Oostenrijk begon Peter Zulj aan de aftrap. De middenvelder van Anderlecht kon niet verhinderen dat zijn ploeg verloor. Vijf minuten voor het einde werd Zulj met een assist en geel op zak naar de kant gehaald. De twee goals van de Oostenrijkers kwamen op naam van Marko Arnautovic. Bij Israël maakt Eran Zahavi een hattrick. Munas Dabbur maakte voor het thuisland de andere treffer. 

Polen - Litouwen 2-0
Polen is na twee wedstrijden nog zonder puntenverlies in de kwalificatiereeks. De ploeg van Mateusz Klich en invaller Arek Milik had in het eigen Warschau een hele kluif aan het ultra-defensieve Letland (balbezit: 72 procent om 28 procent), maar slaagde er een kwartier voor tijd in om de ban te breken. Vedette Robert Lewandowski zette zijn hoofd tegen een afgemeten voorzet van linksback Arkadiusz Reca en kopte de openingstreffer binnen. Kamil Glik legde in de slotfase de 2-0 eindstand vast.

Groep C
Noord-Ierland heerste in eigen huis en kwam na een half uur spelen op voorsprong dankzij een kopbal van Jonny Evans. Heel lang kon het thuispubliek daar echter niet van genieten: drie minuten later trok Igor Stasevich naar binnen en passeerde hij doelman Bailey Peacock-Farrell met een getoucheerde inzet: 1-1. Wit-Rusland leek hiermee een punt mee te nemen uit Belfast, maar invaller Josh Magennis bracht Windsor Park alsnog in extase met zijn late 2-1.