'Barcelona wil meewerken aan vertrek, Cillessen mag zoeken naar nieuwe club'

'Barcelona wil meewerken aan vertrek, Cillessen mag zoeken naar nieuwe club'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 19:31zo 24-03-2019 om 19:31

FC Barcelona is bereid om Jasper Cillessen komende zomer te laten gaan, mits er een club is die een flinke transfersom wil betalen voor de Nederlandse doelman. Dat schrijft het Spaanse Marca.

Cillessen is in Catalonië tweede keeper achter Marc-André Ter Stegen, maar toch maakt de doelman indruk in Barcelona. Onder meer tijdens de wedstrijden in de Copa del Rey blinkt Cillessen regelmatig uit en dat blijft niet onopgemerkt. Afgelopen zomer en winter was er al volop interesse in de goalie, maar tot een vertrek kwam het niet. 

Toch lijkt de clubleiding van FC Barcelona begrip te hebben voor de situatie van Cillessen, die graag elders in Europa basisspeler wil zijn. Cillessen heeft een contract tot 2021 bij Barça en in die verbintenis staat een afkoopsom van 60 miljoen euro. Toch zou de club komende zomer genoegen nemen met een bod van 45 à 50 miljoen euro, aldus Marca. 

Dit seizoen kwam Cillessen zeven keer in actie voor de koploper van de Primera Division. Zes keer verdedigde hij het doel in een bekerwedstrijd en eenmaal mocht Cillessen starten in de Champions League. Op 25 mei speelt hij met Barcelona de finale om de Copa del Rey, tegen Valencia. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws