Vandenbempt blikt vooruit op Cyprus - België: Dat vat het zo'n beetje samen

Vandenbempt blikt vooruit op Cyprus - België: "Dat vat het zo'n beetje samen"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 17:30zo 24-03-2019 om 17:30

Om 20u45 begint België aan zijn match in en tegen Cyprus. Cyprus begon uitstekend aan de EK-kwalificatie met een 5-0 tegen San Marino. Volgens Peter Vandenbempt heeft dat echter geen enkele waarde.

Die forfaitzege wordt vooral vermeld om een beetje spanning te krijgen. "Veel moeilijkheden tegen Cyprus verwachten we niet, maar iedereen kijkt uit of de ploeg een stapje vooruit kan zetten. Het veld ziet er wel niet al te geweldig uit en van Cyprus wordt wel eens gezegd dat het potig kan spelen. Als we van deze match iets willen maken, dan kunnen we zeggen dat Cyprus toch de groepsleider is dankzij hun 5-0-zege tegen San Marino", klinkt het bij Sporza.

Het klasseverschil is enorm. "Nee, het is een duel tegen de nummer 87 van de FIFA-ranking. Ze maken in de ranking jacht op Syrië, Congo en Libanon en zitten geprankt tussen Luxemburg en Oezbekistan. Dat vat het zo een beetje samen."

Cyprus was overigens al een tegenstander van België in de vorige WK-kwalificatiecampagne. Het werd toen 0-3 in Cyprus en 4-0 thuis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws