OFFICIEEL: Lierse Kempenzonen ontslaat trainer, maar dat is niet van harte

OFFICIEEL: Lierse Kempenzonen ontslaat trainer, maar dat is niet van harte

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 14:15zo 24-03-2019 om 14:15

Urbain Spaenhoven is niet langer coach bij Lierse Kempenzonen. Lierse is tevreden over Spaenhoven, maar hij beschikt niet over het geschikte diploma.

Spaenhoven is officieel de assistent-trainer van Lierse Kempenzonen, Dave De Herdt is de T1. De licentiecommissie oordeelt echter dat Spaenhoven de echte trainer is. Dat kan niet, want Spaenhoven heeft niet het vereiste Uefa A diploma.

Als Lierse verder zou gaan met Spaenhoven, kan het licentiedossier worden afgekeurd. Lierse Kempenzonen speelt momenteel nog in de Eerste Amateurklasse, maar wil heel graag in 1B gaan spelen. 

Spaenhoven streek in oktober van vorig jaar neer bij Lierse. Hij volgde daar René Trost op. Daarvoor was Spaenhoven nog actief als hoofdcoach bij Rupel Boom.

Plaats een reactie

Watcher +1105
zondag 24 maart 2019 om 15:46
Eerst Rupel Boom voor blok zetten en paar maanden later zetten ze hem zelf op straat.
Vind ik leuk
w-b forever +2065
zondag 24 maart 2019 om 16:34
Loontje komt hier duidelijk om zijn boontje.
Vind ik leuk
zondag 24 maart 2019 om 17:29
Urbain zit in een verschrikkelijk gezinssituatie die het onmogelijk maakt om zich steeds vrij te maken voor het behalen van zijn diploma . Een iets menselijkere benadering van de KBVB zou hier wel op zijn plaats zijn en volgens mij voldoet hij aan alle eisen van hen , niet op de bank en niet coachen tijdens de wedstrijd .
Vind ik leuk
zondag 24 maart 2019 om 17:50
Met alle respect ,wij hebben thuis thuis ook een zware gezinsituatie(zwaar autistische zoon) en ik zou het het ook moeilijk hebben om dat diploma te halen maar ook om trainer te zijn. Als er geen tijd is voor het ene dan lijkt er volgens mij geen tijd voor het andere. Geen uitzonderingen, iedereen heeft wel een reden.
Vind ik leuk
zondag 24 maart 2019 om 18:03
Als je de passie kent van Urbain zou jij zeker beter moeten begrijpen dat in moeilijke omstandigheden dit een ideale uitlaatklep is voor hem en zoals hierboven vermeld : en hij leeft de regels na die er bestaan .
Men straft niet alleen Urbain maar ook zijn grootste supporter , zijn zoon . Zijn familie en vrienden staan steeds voor hem klaar maar om dan nog voor opvang te zorgen voor de lessen is toch onmogelijk , U weet beter dan wie ook dat men niet snel eventjes de eerste de beste oppas regelt voor deze mensen .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws