'Van Holsbeeck zei mij meteen: '8 miljoen? Verkopen!''

'Van Holsbeeck zei mij meteen: '8 miljoen? Verkopen!''

23-03-2019 19:00 Laatste update: 19:58

Onder het bewind van Mehdi Bayat heeft Sporting Charleroi de laatste jaren heel wat mooie deals kunnen afronden. Het verkocht onder andere Kaveh Rezaei voor een bijzonder hoge som en wist ook Dodi Lukebakio voor een mooi bedrag te verkopen. Al kon dat nog mooier geweest zijn.

Zo kon het de flankspeler vorig seizoen al vroeg verkopen voor een bijzonder hoge som. "Vorig seizoen is Charleroi de competitie gestart met 15 op 15. Dodi Lukebakio speelde alles kapot. In augustus krijg ik een bod van Lille voor Lukebakio van 8 miljoen. En Herman (Van Holsbeeck, red.) zegt mij: '8 miljoen? Verkopen!'," zegt Mehdi Bayat aan Het Laatste Nieuws.

Een verkoop kwam er toen niet. "Ik heb het niet gedaan - ik had het geld niet nodig, en ik speculeerde dat de waarde van Dodi nog kon oplopen, want je wist nooit waar we zouden eindigen op het einde van het seizoen."

Het liep uiteindelijk af op een (kleine) sisser. "In december kwam Felice (Mazzu, red.) ineens naar mij: 'Monsieur Bayat, ça ne va plus avec Lukebakio. Hij luistert niet, hij snapt het niet.'" Bayat verkocht Lukebakio uiteindelijk aan Watford, dat zo'n vijf miljoen euro betaalde voor hem.