Nationale U19 zet stap richting EK-eindronde dankzij dubbele treffer van Openda

23-03-2019 14:00
3

De Rode Duivels staan nu toch al enkele jaren aan de top van het internationale voetbal. Daar trekken ook de nationale jeugdelftallen zich aan op. Zo staat de U19 op één wedstrijd van deelname aan het Europees Kampioenschap.

Zaterdagmiddag klopten de jongens van bondscoach Jacky Mathijssen de leeftijdsgenoten uit Servië met 2-0. Grote man was Loïs Openda. De aanvaller, die dit seizoen geregeld minuten maakt bij Club Brugge, stond twee keer aan het kanon. In de eerste helft benutte hij een strafschop, rond het uur verdubbelde hij persoonlijk de marge. Voor Openda waren het treffers zes en zeven uit deze kwalificatiecampagne.

De Serviërs kwamen daarna  niet meer terug in de wedstrijd en dus doen de Belgische youngsters een uitstekende zaak. Momenteel zijn ze actief in de eliteronde, de laatste poulefase voor het EK. Enkel de winnaar plaatst zich voor de eindronde. Eerder speelde de U19 al met 2-2 gelijk tegen Italië. In de slotmatch tegen Armenië kan ons land zich dus verzekeren van het prestigieuze ticket.