Charleroi liep miljoenen mis: “Mazzu kwam naar mij, hij snapt het niet”

Charleroi liep miljoenen mis: “Mazzu kwam naar mij, hij snapt het niet”

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 12:28za 23-03-2019 om 12:28

Sporting Charleroi verkocht Dodi Lukebakio voor zo’n vijf miljoen euro aan Watford. Mehdi Bayat kreeg eerder echter een aanbieding van acht miljoen euro, maar hij besliste dat bod te weigeren.

Herman Van Holsbeeck raadde Bayat nochtans aan om Lukebakio voor dat bedrag meteen te verkopen. "Er moet altijd een stukje angst bestaan als je de foute beslissing hebt genomen. Want het voetbal heeft geen waarheid. Vorig seizoen is Charleroi de competitie gestart met 15 op 15. Dodi Lukebakio speelde alles kapot. In augustus krijg ik een bod van Lille voor Lukebakio van 8 miljoen. En Herman (Van Holsbeeck, red.) zegt mij: '8 miljoen? Verkopen!'”

"Ik heb het niet gedaan - ik had het geld niet nodig, en ik speculeerde dat de waarde van Dodi nog kon oplopen, want je wist nooit waar we zouden eindigen op het einde van het seizoen. In december kwam Felice (Mazzu, red.) ineens naar mij: 'Monsieur Bayat, ça ne va plus avec Lukebakio. Hij luistert niet, hij snapt het niet”, aldus Bayat tegenover Het Laatste Nieuws.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws