'Hazard gaat akkoord met 16 miljoen euro per jaar en tekent voor 5 jaar bij Real'

'Hazard gaat akkoord met 16 miljoen euro per jaar en tekent voor 5 jaar bij Real'

23-03-2019 11:20 Laatste update: 11:27
5

Zinedine Zidane moet Real Madrid terug op de rails krijgen en zou daarvoor graag de beschikking krijgen over Eden Hazard. Volgens The Sun gaat dat lukken, want naar verluidt heeft Hazard een voorstel van vijf jaar geaccepteerd.

The Sun, dat zich baseert op Spaanse bronnen, schrijft dat Zidane persoonlijk zou hebben gesproken met onze landgenoot. Hazard zou zijn overtuigd en zijn jawoord aan De Koninklijke hebben gegeven. Hazard gaat vorstelijk verdienen in Madrid, want er wordt gespeculeerd over een weeksalaris van 315.000 euro. Dat is omgerekend 16,4 miljoen euro per jaar en als hij de vijf jaar volmaakt bij Real, is er ruim 81 miljoen euro bijgekomen op zijn rekening.

Real zal nog wel tot een akkoord met Chelsea moeten komen. Hoewel Hazard nog slechts vastligt tot en met medio 2020, moet Hazard waarschijnlijk meer dan honderd miljoen euro opleveren. Daarmee is er vooralsnog een gat tussen vraag en aanbod, aangezien Real een aanbieding van 81 miljoen euro in gedachten heeft. Chelsea kan echter ook overwegen om Hazard in Londen te houden en dan over een jaar gratis de deur uit te laten wandelen.

Lees ook: Hazard moet keuzes maken: ''Hij past beter bij FC Barcelona''