Argentinië stelt ook met Messi in de gelederen teleur en verliest oefenduel

23-03-2019 08:00 Laatste update: 08:00
7

De terugkeer van Lionel Messi bij het Argentijnse elftal is op een sof uitgelopen. La Albiceleste oefende tegen Venezuela en ging met de ster van Barcelona als aanvoerder in de gelederen met 3-1 onderuit.

Messi nam na het teleurstellend verlopen WK even vrijaf bij het Argentijnse elftal, maar keerde vrijdagavond terug tijdens het oefenduel met Venezuela. De start van de Argentijnen was echter niet bijster goed. Salomon Rondon zette Venezuela al na zes minuten op voorsprong uit een voorzet van ex-Twentespeler Roberto Rosales. Diezelfde Rosales stelde vlak voor de rust wederom een ploeggenoot in staat om te scoren. Jhon Murillo was de gelukkige: 0-2.

Na de pauze wisselden beide ploegen veelvuldig, maar Messi bleef net als Nicolas Tagliafico de hele wedstrijd staan bij de Argentijnen. Zij zagen hoe hun ploeggenoot Lautaro Martinez na een uur spelen de aansluitingstreffer scoorde voor Argentinië, maar een kwartier later gooide Venezuela de wedstrijd alsnog in het slot. Josef Martinez, spits van het Atlanta United van Frank de Boer, benutte een strafschop.

De Argentijnen spelen dinsdag wederom een oefenwedstrijd. Messi en co reizen dan af naar Tangier om aldaar aan te treden tegen Marokko.