Ruime zege Engeland, Portugal bijt tanden stuk op Malinovskyi en Yaremchuk

22-03-2019 22:41
2

Raheem Sterling heeft Engeland met drie doelpunten aan een ruime zege op Tsjechië geholpen. The Three Lions wonnen op Wembley uiteindelijk met 5-0. Portugal stelde teleur met een 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne.

Groep A: Sterling en Engeland maken direct statement
De Engelsen werden op Wembley bij de hand genomen door Raheem Sterling. De rappe aanvaller van Manchester City opende voor rust al de score tegen Tsjechië en completeerde na de onderbreking met zijn tweede en derde goal een hattrick. Vlak voor rust zorgde Harry Kane vanaf de stip voor de 2-0 tegen de Tsjechen, die niets in te brengen hadden. Tot overmaat van ramp schoten de Tsjechen vlak voor tijd ook nog in eigen doel en werd het 5-0. Het andere duel in de groep, het treffen tussen Bulgarije en Montenegro, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Groep B: Portugal start kwalificatiereeks met gelijkspel
Regerend Europees kampioen Portugal is met een teleurstellend gelijkspel gestart aan de kwalificatie voor EURO 2020. Met superster Cristiano Ronaldo in de basis kwam de ploeg van bondscoach Fernando Santos in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen het stugge Oekraïne, waar met Ruslan Malinovskyi (hele wedstrijd) en Roman Yaremchul (76 minuten) twee spelers uit de JPL voor speelden. Een hard gelag voor de Portugezen, die zagen dat nota bene Luxemburg door een 2-1 zege op Litouwen de koppositie in de groep pakte.

Groep H: Frankrijk heeft geen kind aan Moldavië
De Fransen begonnen voortvarend aan het kwalificatieduel in Moldavië. Een schitterende pass van Paul Pogba werd fraai afgewerkt door Antoine Griezmann, waarna ook Raphael Varane en Olivier Giroud nog voor de rust tot scoren kwamen voor de wereldkampioen. Na de pauze namen de Fransen gas terug. Kylian Mbappé scoorde nog namens Les Bleus, waarna de Moldaviërs tot grote vreugde van het eigen publiek ook tot scoren kwamen: 1-4. Ook IJsland en Turkije wisten in dezelfde groep met winst te beginnen. De IJslanders versloegen Andorra met 2-0, Turkije klopte Albanië met dezelfde cijfers.