Hoeness licht tipje van de sluier op: 'De volgende dag wordt de olie duurder'

Hoeness licht tipje van de sluier op: 'De volgende dag wordt de olie duurder'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 17:48vr 22-03-2019 om 17:48

Uli Hoeness heeft een boekje opengedaan over de manier waarop clubs als Manchester City zakendoen. De voorzitter van Bayern München stelt met een enigszins jaloerse blik dat de Premier League-grootmacht enorme financiële mogelijkheden heeft.

Dat heeft alles te maken met eigenaar Mansour Bin Zayed Al Nahyan, die zijn fortuin vergaarde in de olie-industrie. "Mijn vriend Pep (Guardiola, red.) vertelde mij wat er gebeurt als een speler meer dan honderd miljoen euro kost", steekt Hoeness van wal op een conferentie in München, geciteerd door onder meer BILD.

"Hij zet wat video's in elkaar van de speler en gaat dan naar de sjeik", vervolgt Hoeness over de Spaanse manager. "Daar wacht hem een uitgebreid diner waarbij hij de video's laat zien en daarna wordt het geld overgemaakt. De volgende dag verhoogt de sjeik de prijs van olie een klein beetje en zo verdient hij zijn geld terug."

Manchester City gaf al meer dan zeshonderd miljoen euro uit sinds Guardiola in de zomer van 2016 aan de slag ging in het Etihad Stadium.

Lees ook'Bayern München gaat uitgaverecord verpulveren en meer dan 200 miljoen uitgeven'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws