'Top van Serie A onderhandelt over spelen van competitiewedstrijd in China'

'Top van Serie A onderhandelt over spelen van competitiewedstrijd in China'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 10:16vr 22-03-2019 om 10:16

In Italië onderzoekt men of er in de toekomst een Serie A-wedstrijd in China kan worden gespeeld. Dat meldt The Financial Times. De gesprekken daarover zouden al in een vergevorderd stadium zijn.

De top van de Italiaanse voetbalbond spreekt momenteel met China Media Group, de grootste omroep van het land, over de uitzendrechten. Het plan is om dit weekend meer nieuws naar buiten te brengen. Italië en China hopen op het gebied van economie en cultuur meerdere samenwerkingsverbanden te sluiten voor de komende jaren. Sport is daar een onderdeel van.

De Premier League speelde ruim tien jaar geleden ook met het idee om een Engelse wedstrijd in het buitenland te spelen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Supporters, politici en media stonden niet achter het idee, dat weer in de ijskast werd gezet. In Spanje was er even sprake van dat een Primera Division-duel mogelijk in Amerika zou worden afgewerkt, omdat dat financieel gezien zeer interessant zou zijn.

Een nationale wedstrijd in het buitenland spelen is geen abc'tje. De betrokken partijen kunnen akkoord zijn, maar de FIFA moet uiteindelijk groen licht geven. In dit geval moet ook de Aziatische voetbalbond goedkeuring geven.

De Italiaanse bond hoopt de voetbalbonden te kunnen overtuigen met een sterk plan waarmee de internationale aandacht groeit, zodat er meer geld verdiend kan worden. Er wordt op dit moment gezocht naar buitenlandse investeerders. 

Lees meer over: Serie A

Poll

Een goed idee?

(39 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws