Courtois gesteund na pijnlijke fout: “Hij staat sterk genoeg in zijn schoenen

Courtois gesteund na pijnlijke fout: “Hij staat sterk genoeg in zijn schoenen"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 10:06vr 22-03-2019 om 10:06

Thibaut Courtois ging pijnlijk in de fout bij het uitvoetballen, waardoor Rusland kon gelijkmaken tegen de Rode Duivels. Uiteindelijk won België wel met 3-1. Bovendien krijgt openlijk de steun van zijn ploegmaats én de bondscoach.

Roberto Martinez maakt zich totaal geen zorgen om Courtois. “Zoiets gebeurt in voetbal. Toch toonde Courtois dat hij de nummer één in de wereld is. Dat toonde hij na die fout. Hij is zo sterk in het hoofd en speelde alsof er niets was gebeurd. Dat vond ik het sterkste vandaag van hem. Dat moet je kunnen”, liet de Spanjaard optekenen bij Het Nieuwsblad.

Steun van collega-Duivels
Rechtervleugel Timothy Castagne verwijt zijn doelman evenmin iets. “Zijn bedoelingen waren goed. Hij wilde uitvoetballen, maar maakte een foutje. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren. Thibaut heeft ervaring genoeg om hiermee om te gaan. Binnen twee weken zien we hem waarschijnlijk weer op zijn best."

Bij Real Madrid zit de Belgische nummer één ook in een mindere periode, maar volgens Jan Vertonghen moet Courtois mentaal niet opgelapt worden. “Thibaut heeft het niet nodig dat we met hem spreken. Hij staat sterk genoeg in zijn schoenen”, aldus de Belgische recordinternational.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws