KBVB werkt volop aan Propere Handen, maar: 'Sancties dringen zich op’

KBVB werkt volop aan Propere Handen, maar: 'Sancties dringen zich op’

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 09:32vr 22-03-2019 om 09:32

Operatie Propere Handen barstte in oktober los, maar nu – ruim vijf maanden later – is er nog steeds geen duidelijkheid over de betrokkenheid van bepaalde clubs in het onderzoek naar matchfixing. Voor Jacques Sys heeft het lang genoeg geduurd.

Zo speelde KV Mechelen kampioen in 1B, toch is het nog niet zeker van promotie. ‘Afwachten is wat het onderzoek na het voetbalschandaal oplevert, nu het gerecht stukken aan de voetbalbond overmaakte en er deze week verschillende spelers worden verhoord', klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

'Natuurlijk kan je over dat soort zaken niet achteloos heen stappen en dringen sancties zich op. Maar dat alles zo lang aansleept en het ook de afgelopen dagen weer tot een broeinest van geruchten kwam, is zeer pijnlijk, hoe complex deze zaak ook mag zijn', gaat Sys verder.

Onderzoek sleept aan
Voor de hoofdredacteur van het weekblad duurt het allemaal veel te lang. 'Wat de uitspraken ook zullen zijn, ze komen veel te laat. Meer dan vijf maanden, meer dan 150 dagen, is het inmiddels geleden dat dit schandaal een bom onder ons voetbal legde en in heel het land voor een schokgolf zorgde. En onwaarschijnlijk lijkt het dat er helemaal niets aan de hand is geweest.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws