Maehle laat zich uit over zomers vertrek bij KRC Genk: Ik lig niet op koers

Maehle laat zich uit over zomers vertrek bij KRC Genk: "Ik lig niet op koers"

22-03-2019 07:45
1

KRC Genk kreeg afgelopen winter aanbiedingen binnen voor verschillende sterkhouders, maar met het oog op de titelstrijd vertrok er niemand, met uitzondering van Alejandro Pozuelo. Zo kwam er een mooi bod binnen voor Joakim Maehle.

De Deense rechtsachter is dit seizoen één van de ontdekkingen bij Genk. In geen tijd werd Maehle één van de meest bepalende spelers in het elftal van Philippe Clement. Southampton FC bood in januari ruim elf miljoen euro, maar Genk weigerde.

Maehle geeft toe dat de Engelse interesse serieus was. "Ik weet dat het heel concreet was, maar ik weet niet hoe nabij een transfer was. De club wou me niet verkopen. En ik heb geen idee hoeveel meer geld er nodig was om hen op andere gedachten te brengen", reageert de Deen tegenover BT.

Toekomstplan
De kans bestaat dat Maehle deze zomer toch vertrekt bij Genk, al is dat voor de rechtsachter geen must. "Ik lig niet op koers voor een transfer. Maar mocht er interesse komen van een club waarvan ik voel dat ze goed voor me zou zijn, dan zal ik dat uiteraard uitvoerig bestuderen."