Martinez bewierookt Rode Duivels-duo: Dat is verheugend

Martinez bewierookt Rode Duivels-duo: "Dat is verheugend"

22-03-2019 07:00 Laatste update: 08:04
11

De Rode Duivels hielden het tegen Rusland lang spannend, maar de Belgen wonnen uiteindelijk met 3-1. Bondscoach Roberto Martinez moest heel wat sterkhouders missen, maar zag dat hun vervangers het goed deden.

"We hadden spelers met minder caps en minder ervaring dan gebruikelijk", aldus Martinez tegenover Het Nieuwsblad. "Zo konden we eens zien wat die jongeren de voorbije drie jaar hebben geleerd. Wel, Tielemans en Dendoncker speelden alsof ze al jaren in het team staan. Dat is verheugend."

Dendoncker en Tielemans konden de bondscoach absoluut bekoren. "Ik vind het fantastisch dat ze beiden opgeleid werden in België. Dit is een signaal naar de vele jonge spelers die te vroeg België verlaten voor het buitenland. Tielemans en Dendoncker zijn lang in België gebleven en zijn nu international."

Hazard is wereldklasse
Ook Martinez ontkent echter niet dat Eden Hazard tegen Rusland alweer de grote man was bij de nationale ploeg. "De continue sterke prestaties van Eden Hazard moet je niet als vanzelfsprekend zien. Niet alleen met, maar ook zonder de bal speelt hij uitstekend. Hij is wereldklasse. Maar dat weten we al langer. Hij speelt al langer zo", besluit de Spanjaard.

Lees ook: VP Rapport: Hazard-broers blinken uit, heel wat tegenvallende Rode Duivels