Overzicht EK-kwalificatiecampagne: Cyprus haalt uit, Kroatië wint ook

21-03-2019 22:53 Laatste update: 23:18

Donderdag begonnen niet alleen de Rode Duivels aan hun EK-kwalificatiecampagne. Ook heel wat andere landen moesten aan de bak. In de groep van de Belgen haalde Cyprus uit. Ook WK-finalist Kroatië startte met een zege.

Groep C
Noord-Ierland - Estand: 2-0
Bondscoach Michael O'Neill zag zijn ploeg scherp beginnen tegen Estland, maar het ontbrak de EK-verrassing van 2016 aan scherpte. Noord-Ierland kreeg voldoende kansen in de eerste helft, maar maakte die simpelweg niet af. Estland kon geen vuist maken en liet het allemaal maar gebeuren. Na de rust wisten de Noord-Ieren toch de ban te breken. In de 56e minuut drukte Nial McGinn af na een voorzet vanaf links van Kyle Lafferty: 1-0.

Estland kwam tot de goal nauwelijks in het stuk voor, maar kreeg plots mogelijkheden om gelijk te maken. Noord-Ierland wist de wedstrijd echter een kwartier voor tijd in het slot te gooien dankzij Steven Davis, die vanaf de stip aan mocht leggen en kon scoren. Noord-Ierland neemt het dinsdag op tegen Wit-Rusland. Duitsland is zondag de tegenstander van Nederland in Amsterdam.

Nederland - Wit-Rusland: 4-0 (lees het matchverslag)

Groep E
Slowakije - Hongarije: 2-0

Kroatië - Azerbeidzjan: 2-1
Voormalig Gent-doelman Kalinic moest zich na 19 minuten al omdraaien. Sheydaev nam hem te grazen. Kroatië vocht zich terug in de partij en haalde het uiteindelijk met 2-1. Vlak voor de pauze hing Barisic de bordjes weer in evenwicht. Tien minuten voor het einde bezorgde Kramaric de Kroaten de zege. Milic van Anderlecht bleef 90 minuten op de bank.