Hazard wist Blunder van Courtois uit, Rode Duivels starten met zege

Hazard wist Blunder van Courtois uit, Rode Duivels starten met zege

21-03-2019 22:30 Laatste update: 22:48
17

De Rode Duivels zijn met een zege aan de EK-kwalificatiecampagne begonnen. In het Koning Boudewijn stadion versloegen de Belgen Rusland met 3-1. Thibaut Courtois op een negatieve manier en Eden Hazard op een positieve manier stalen de show.

Met een waslijst aan geblesseerden begonnen de Rode Duivels aan hun EK-kwalificatiecampagne. Ondanks het gemist van Kompany, De Bruyne, Meunier, Witsel en Lukaku hield Martinez aan zijn 3-4-3-opstelling. Achterin kreeg Boyata de voorkeur op Vermaelen. Castagne en Thorgan Hazard mochten de flanken bestrijken en het ex-middenveld van Anderlecht Dendoncker-Tielemans startte centraal in het middenveld.

De Russen kwamen naar het Koning Boudewijnstadion om te voetballen. Via Dzyuba dreigden de bezoekers ook, maar de Belgen namen snel het initiatief over en na een kwartier was het al raak. Na een aanval over heel wat stations knalde Tielemans vanuit de tweede lijn de 1-0 op het bord.

Uitzonderlijke blunder Courtois
De Rode Duivels leken zo snel op weg naar een zorgeloze avond, maar dat was zonder Courtois gerekend. De doelman, die in het verleden zo vaak België recht hield, maakte zijn grootste fout in zijn interlandvoetbal. Courtois probeerde uit te voetballen, maar het ging helemaal mis. Meteen na de openingstreffer gaf Courtois de gelijkmaker cadeau aan Cheryshev.

Onder leiding van – wie anders – Eden Hazard gingen de Belgen weer op zoek naar een voorsprong. De winger van Chelsea forceerde op zijn eentje de 2-1. In de zestien kreeg Hazard een tik en de bal ging terecht op de stip. Hazard ging zelf achter de bal staan en bracht België zoals we hem kennen cool vlak voor de pauze terug op voorsprong.

Lees ook: Pure klasse, Hazard steelt springend en hakkend de show tegen Rusland

Koning Hazard
Na de koffie viel er niet al te veel te beleven. Voorin kwam Batshuayi amper in stelling. De aanvaller leed ook zelf het nodige balverlies. Tien minuten voor het einde raak Batshuayi wel nog de paal. Veel kansen kregen we niet te zien na de rust. Tielemans, Cheryshev en Golovin probeerden het van ver, zonder succes. Pas vijf minuten voor het einde nam Hazard alle twijfel weg. Na een mindere controle van Batshuayi stond Hazard op de goede plaats om de 3-1 op het bord te zetten. De Russen eindigde nog met tien na rood (twee keer geel) voor Golovin.

Tegen Cyprus voor leidersplaats
In de groep van de Rode Duivels verraste Schotland. De Schotten verloren met 3-0. Nog in groep I haalde Cyprus het vlot van San Marino met 5-0. Zondag speelt België dus om de leiderplaats in Cyprus. Op die dag staan ook Kazachstan – Rusland en San Marino – Schotland op het programma.

Lees ook: VP Rapport: Hazard-broers blinken uit, heel wat tegenvallende Rode Duivels