VP Rapport: Hazard-broers blinken uit, heel wat tegenvallende Rode Duivels

VP Rapport: Hazard-broers blinken uit, heel wat tegenvallende Rode Duivels

21-03-2019 22:40
18

De Rode Duivels hebben hun eerste EK-kwalificatiematch tot een goed einde gebracht. Ze versloegen Rusland met 3-1. België mag vooral Eden Hazard bedanken, maar ook enkele andere spelers blonken uit.

Thibaut Courtois – 4
Voor Courtois werd het een rampavond. De eerste doelman moest nagenoeg niets pakken, maar gaf op een knullige manier de 1-1 weg. Ook daarbuiten toonde hij zich weifelend.

Toby Alderweireld – 6,5
Speelde zoals we hem kennen: secuur, zonder franjes en met af en toe een haarscherpe tackle. Trouwe soldaat.

Dedryck Boyata – 6,5
Trok zeker zijn streng tegen de boomlange Dzyuba en was op weinig foutjes te betrappen. Ongetwijfeld één van zijn betere wedstrijden voor de Rode Duivels.

Jan Vertonghen - 7
De recordinternational van de Rode Duivels leed op geen enkel moment pijn tegen de Russen. Ook opbouwend droeg hij zijn steentje bij.

Timothy Castagne - 6
Had aanvankelijk moeite met het tempo, maar tekende wel voor de assist bij de 1-0. Nog geen Thomas Meunier, maar dat is ook geen schande voor de rechtsback van Atalanta.

Thorgan Hazard - 7,5
De 'broer van' was onvermoeibaar op zijn linkerflank, een positie die hem meer en meer gaat liggen. Toverde net voor de penaltyovertreding bij de 2-1, waarna zijn broer de klus afmaakte.

Youri Tielemans – 7,5
Trok zijn uitstekende vorm van bij Leicester City door. Was betrokken bij heel wat aanvallen, was uitstekend in de recuperatie én maakte een knappe goal. De opvolging is verzekerd bij de Duivels, al was zijn tweede helft wel minder.

Leander Dendoncker - 6
Hij moest vooral in de zone van Cheryshev voor de opkuis zorgen. Deed dat naar behoren, maar aanvallend bracht hij weinig. Speelde een vrij anonieme wedstrijd. 

Dries Mertens – 5
Hij kwam nauwelijks in het spel voor en leek een beetje verloren te lopen. Zijn acties kwamen er niet uit en voor doelgevaar zorgde hij ook al niet.

Eden Hazard – 8,5
Zonder De Bruyne en Witsel meer dan ooit de patron van de ploeg. Hij bracht beweging en snelheid in het team en maakte het verschil. De Russen wisten geen raad met zijn verschroeiende versnellingen. Zijn twee goals gaven de prestatie glans.

Michy Batshuayi - 5
Hij kon niet echt overtuigen als de vervanger van Romelu Lukaku. Qua power is hij natuurlijk beduidend minder, maar ook zijn spel over de grond liet te wensen over. Leek niet mee te kunnen met het tempo van de Hazard-broers. Eén keer pech met een bal op de paal.

Wat zijn jouw cijfers voor de Rode Duivels vanavond? Zet het in de comments!