21-03-2019 13:28
9

Romelu Lukaku is afwezig voor de komende interlands tegen Rusland en Cyprus met de Rode Duivels. Zijn afwezigheid betekent alvast niet veel goeds, zo vond Het Nieuwsblad.

Onder Roberto Martinez verloren de Rode Duivels drie keer, twee keer stond Lukaku niet in de ploeg. Het winstpercentage van de Belgische nationale ploeg zakt van 79% naar 55% zonder Lukaku in de basis.

In de debuutwedstrijd van Martinez (0-2 verlies tegen Spanje) mocht Lukaku maar 20 minuten spelen. Ook in de verloren wedstrijd tegen Zwitserland (5-2) was hij er niet bij door een blessure. Enkel in de verloren halve finale van het WK in Frankrijk (1-0) stond de aanvaller in de basis.

De Rode Duivels hebben ook zes matchen gelijkgespeeld onder Martinez. In vier daarvan stond Lukaku niet in de basis (Nederland, Rusland, Nederland, Portugal). Toen werd Lukaku gespaard omdat het om vriendschappelijke wedstrijden ging.

Bij de twee andere gelijke spelen was Lukaku telkens belangrijk. Hij scoorde twee keer in het 3-3 gelijkspel tegen Mexico en maakte de gelijkmaker tegen Griekenland in de allerlaatste minuut. In 19 van de 24 zeges stond hij wel in de basis. Slechts vier keer was hij er niet bij bij een zege.

Rode Duivels met Lukaku in de basis: 19 keer gewonnen, 1 keer verloren, 4 keer gelijk, winstpercentage van 79%.

Rode Duivels zonder Lukaku in de basis: 5 keer gewonnen, 2 keer verloren, 2 keer gelijk, winstpercentage van 55%.