Diatta kende moeilijke periode bij Club Brugge: 'Ik denk dat ik ga sterven'

Diatta kende moeilijke periode bij Club Brugge: 'Ik denk dat ik ga sterven'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 10:30do 21-03-2019 om 10:30

Krépin Diatta is momenteel één van de smaakmakers bij Club Brugge. De Senegalees heeft grote stappen gezet sinds hij meer dan een jaar geleden neerstreek. Het begin was nochtans aartsmoeilijk.

De Belgische competitie is duidelijk harder dan de Noorse. "In het begin heb ik afgezien. Vooral fysiek. Ik belde naar mijn pa toen we hier bezig waren, vooral met lopen, en ik zei: ik denk dat ik ga sterven. Ik werk hier als een gek. Hij antwoordde: ‘Dat is goed voor jou'. Mijn volume moest omhoog, mijn kilometers, dat zag ik toen ik de ploeg observeerde vanuit de tribunes", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Hij spiegelde zich daarom aan zijn voorganger. "Wanneer ik Anthony Limbombe bekeek, besefte ik waar al dat loopwerk voor nodig was. Zoals hij de hele tijd ging op die flank... Naar voor, naar achter, aanvallen, verdedigen. In dat systeem moet je ook de hele wedstrijd supergeconcentreerd zijn. Eén foutje betaalt de hele ploeg cash. Dat is een enorme verantwoordelijkheid. Inmiddels sta ik fysiek veel verder."

Dat laatste staat zwart op wit op papier. "Onlangs toonde Eddie Rob (fysiektrainer, red.) me mijn gegevens van dit seizoen, mijn statistieken. We vergeleken ze met vorig seizoen. Ik kon haast niet geloven hoeveel vooruitgang ik had geboekt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws