Ik denk niet dat er één Rus zou mogen meedoen bij de Rode Duivels

"Ik denk niet dat er één Rus zou mogen meedoen bij de Rode Duivels"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 18:35wo 20-03-2019 om 18:35

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 18:52wo 20-03-2019 om 18:52

Donderdag beginnen de Rode Duivels aan hun campagne richting het EK 2020. Rusland is de eerste tegenstander. Volgens Eddy Demarez mag die alvast geen enkel probleem zijn.

De journalist van Sporza schat Rusland ondanks de mooie prestatie op het WK niet hoog in. "Rusland moet het hebben van karakter en van een coach die op enthousiasme werkt. Het is natuurlijk altijd opletten voor een Dzjoeba, Golovin of Tsjerisjev. Die jongens kunnen voetballen. Maar Rusland heeft geen enkele speler op het niveau van de Rode Duivels. Ik denk niet dat er één Rus zou mogen meedoen bij ons."

Van de ploeg die de kwartfinales speelde op het WK zijn al veel spelers weg. "Rusland heeft na het WK een groot deel van zijn oude ploeg moeten vervangen, al deed het dat vaak door spelers die ook al op leeftijd zijn. Van de 23 WK-gangers zullen er maar twaalf bij zijn, waarbij Zobnin ook nog twijfelachtig is. Het is dus een totaal andere ploeg. Als iedereen fit is, blijft er maar een man of zes over van de basisploeg van het WK."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws