Openda helpt België U19 met twee strafschoppen aan gelijkspel tegen Italië

20-03-2019 16:54
1

De Belgische U19 heeft de eerste wedstrijd van de eliteronde niet weten winnen. Tegen Italië kwam het twee keer op achterstand, maar behaalde het toch nog een gelijkspel: 2-2.

Veel slechter kon de wedstrijd niet beginnen voor onze jonkies. Na amper drie minuten voetballen kwam het al op achterstand na een geweldige vrije trap van Esposito. Nick Shinton had geen verhaal tegen de mooie poging.

Image from Gyazo

Na het doelpunt was het overwicht voor de jonge Belgen, al bleven de grote kansen uit. Lois Openda had het moeilijk om door de sterke defensie van de Italianen te geraken.

Wat daarna volgde was een strafschoppenfestival. Italië miste de poging. Aan de andere kant wist Yari Verschaeren een strafschop te versieren. Loïs Openda zette die wel om, 1-1 voor het half uur. Lang konden de Rode Duivels daar niet van genieten, want enkele minuten later werd het alweer 2-1. Dat bleef het - ondanks enkele kansen voor Italië - ook tot de rust.

De Belgen begonnen vol goede moed aan de tweede helft. Dat zorgde voor één goede kans die van de lijn werd gehaald. Niet veel later kwam er weer een strafschop na een domme fout van de Italianen. Ook deze zette Openda rustig om: 2-2.

Beide ploegen kregen uiteindelijk nog goede kansen om een derde doelpunt te maken. Dat viel er echter niet meer, het bleef 2-2. In het overige duel eindigde de wedstrijd tussen Servië en Oekraïne ook op 2-2.