'Bayern München gaat uitgaverecord verpulveren en meer dan 200 miljoen uitgeven'

'Bayern München gaat uitgaverecord verpulveren en meer dan 200 miljoen uitgeven'

20-03-2019 11:02

Bayern München gaat bouwen aan een nieuw elftal en gaat daarom voor een recordbedrag investeren aan nieuwe spelers. Dat heeft voorzitter Uli Hoeness aangekondigd.

"We zijn bezig met het proces om de selectie te verjongen. Dit wordt het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van Bayern München", tekent BILD op uit de mond van Hoeness, die die uitspraak deed op een beurs in München.

Het gonst al enige tijd van de geruchten rond Der Rekordmeister, die na dit seizoen onder meer afscheid zal nemen van oudgedienden als Franck Ribery en Arjen Robben. Zo zou de club bezig zijn met Nicolas Pépé van OSC Lille, voor wie de club naar verluidt een slordige tachtig miljoen euro over zou hebben.

De enige versterking die al zeker is, is Benjamin Pavard. Hij komt voor 35 miljoen euro over van VfB Stuttgart. Verder vallen ook de namen van Callum Hudson-Odoi (18) van Chelsea en Lucas Hernandez (23) van Atlético Madrid. Tot slot heeft Bayern ook nog altijd de optie om de van Real Madrid gehuurde Colombiaan James Rodríguez definitief over te nemen. Daarvoor moet de Duitse recordkampioen dan 42 miljoen euro neertellen.

Alles bij elkaar kunnen de uitgaven aan nieuwe spelers volgens BILD wel eens oplopen tot meer dan 200 miljoen euro. Het huidige uitgaverecord werd gevestigd in de zomer voor het seizoen 2017-2018, toen Bayern 116 miljoen euro uitgaf.