Vaarwel Koning Boudewijnstadion, welkom aan de Golden Generation Arena

Vaarwel Koning Boudewijnstadion, welkom aan de Golden Generation Arena

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 14:47di 19-03-2019 om 14:47

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 15:06di 19-03-2019 om 15:06

Dinsdag hield de Koninklijke Belgische Voetbalbond een persconferentie. De KBVB kondigde aan dat het Koning Boudewijnstadion een serieuze make-over krijgt. Vanaf nu spreekt men over de Golden Generation Arena.

De afgelopen vijftig jaar vielen er veel hoogtepunten te beleven in het Koning Boudewijnstadion. In de toekomst zullen er nog mooie momenten volgen, want het stadion gaat er dra anders uitzien. Dat kondigden Peter Bossaert (CEO KBVB) en Bob Verbeeck (CEO Golazo) aan. De twee willen een renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Er komt dus geen nieuw national stadion in Brussel. 

Zowel de Rode Duivels als de Red Flames gaan in de Golden Generation Arena spelen. In het nationale stadion zal ook de Memorial Van Damme blijven doorgaan.  initiatiefnemers gaan voor een multifunctioneel stadion. Er moeten ook concerten en rugbywedstrijden in het stadion kunnen doorgaan.

Golden Generation Arena af in 2022. Binnenkort wordt een wedstrijd uitgeschreven om te kijken wie het stadion mag renoveren. De Golden Generation Arena krijgt een capaciteit van 40.000 fans. Ook aan de mobiliteit rond het stadion zal gewerkt worden. Tegen 2022 moet alles in orde zijn. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws