KBVB komt met stadionnieuws op de proppen: 'Dinsdagmiddag persconferentie'

KBVB komt met stadionnieuws op de proppen: 'Dinsdagmiddag persconferentie'

19-03-2019 10:00 Laatste update: 14:09
17

Dinsdagnamiddag (13u30) organiseert de Belgische voetbalbond. Niet over 'Operatie Propere Handen', wél over het Koning Boudewijnstadion. Zo wil de KBVB het stadion op de Heizel renoveren en moderniseren.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Aangezien de plannen voor een Eurostadion definitief van de baan zijn, mikt de voetbalbond nu op een vernieuwing van het huidige Koning Boudewijnstadion. Zo kan ook de Memorial Van Damme blijven plaatsvinden.

Eerst was er sprake dat de Rode Duivels in verschillende Belgische stadions zouden spelen, maar dat plan lijkt niet door te gaan. 'Dat is financieel een pak minder interessant. Bovendien zou de nationale ploeg nooit meer een echt 'thuisgevoel' hebben, omdat ze altijd in een ander stadion zou spelen', gaat de krant verder.

Snel zijn is de boodschap
De tijd tikt echter in het nadeel van de KBVB. 'De houdbaarheid van het Koning Boudewijnstadion in z’n huidige vorm nadert zijn einde - na 2020 zal het niet meer conform de UEFA-reglementeringen zijn', besluit het dagblad.

Dinsdagnamiddag wordt er meer uitleg gegeven over de plannen. Mogelijks wordt ook duidelijk hoe het hele plaatje zal bekostigd worden, want zonder overheidssteun lijken ook deze plannen gedoemd om te mislukken.