Louwagie mikt vol op winst in Beker: Dat lijkt op papier het gemakkelijkste

Louwagie mikt vol op winst in Beker: "Dat lijkt op papier het gemakkelijkste"

18-03-2019 19:49
5

AA Gent pakte zondagavond het laatste ticket voor Play-Off 1 dankzij een 0-2 overwinning op het veld van rechtstreekse concurrent Sint-Truiden. Michel Louwagie is echter voorzichtig met het uitspreken van ambities en mikt vooral op winst in de Beker.

"We zijn nu meer ontspannen dan vier weken geleden", vertelt de manager van de Buffalo's aan Het Nieuwsblad. "Het waren spannende maanden in een moeilijk seizoen voor AA Gent, dat het toch aan zijn status verplicht is om Play-off 1 te spelen. Spijtig genoeg is er een trainerswissel nodig geweest. Maar die heeft uiteindelijk toch goed uitgepakt voor de club."

"Finaal kwalificeren we ons voor Play-off 1 en spelen we de bekerfinale. We mogen zeker dromen van Europees voetbal. Onze spelers dromen van meer, maar dat is vaker het geval in de euforie na een overwinning. Toch lijkt de top twee volgens mij te hoog gegrepen voor AA Gent. Geef ons maar de Beker van België. Dat lijkt op papier het gemakkelijkste, met alle respect voor KV Mechelen", besluit Louwagie.

Lees ook: Het volledige schema voor Play-Off 1: Racing Genk-Anderlecht op eerste speeldag