Anderlecht wil niet praten over titel, maar: Het is ons wel al eens gelukt

Anderlecht wil niet praten over titel, maar: "Het is ons wel al eens gelukt"

18-03-2019 19:12
19

RSC Anderlecht begint aan Play-Off 1 met een wedstrijd op het veld van leider KRC Genk. Paars-wit sloot de reguliere competitie af als vierde na een moeilijk seizoen. Over de titel wordt momenteel niet gepraat in Brussel.

"Of het een goede zaak is om bij de leider te beginnen, zullen we pas achteraf weten", vertelt teammanager Gunter Van Handenhoven aan Het Nieuwsblad. "Het is moeilijk daar nu iets over te zeggen. Alleszins zullen we er meteen moeten staan. Beslissend zal het nog niet zijn, maar het is duidelijk dat je je met een achterstand van zes punten niet veel misstappen kan veroorloven."

Anderlecht heeft een moeilijk seizoen achter de rug en sloot de competitie af als vierde. "Het doel was ons te plaatsen voor Play-Off 1. We hebben daar enkele finales voor moeten spelen. Vanaf nu wordt elke match een finale. We gaan elke match voluit gaan. Druk is er bij Anderlecht altijd, maar we gaan niet over de titel spreken. We moeten realistisch zijn, een Europees ticket is wel een uitgesproken doel."

"Zelden wint een club met een grote achterstand toch nog het kampioenschap, maar het is ons wel al eens gelukt, met Besnik Hasi in 2014. We moeten gewoon proberen zo veel mogelijk matchen te winnen", besluit Van Handenhoven.

Lees ook: Het volledige schema voor Play-Off 1: Racing Genk-Anderlecht op eerste speeldag