Genk haalt slag thuis voor Play-Off 1: Dat vonden we écht wel belangrijk

Genk haalt slag thuis voor Play-Off 1: "Dat vonden we écht wel belangrijk"

18-03-2019 18:32
32

KRC Genk begint op 30 maart met een thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht aan Play-Off 1. Bovendien spelen de Limburgers drie keer thuis tijdens de eerste vier speeldagen (6/04 tegen Gent en 14/04 tegen Club Brugge). En daar is technisch directeur Dimitri de Condé heel tevreden mee.

"Dat vonden we écht wel belangrijk, daar moeten we niet flauw over doen. De supporters zijn opnieuw talrijk aanwezig in Genk, ze kunnen dus al meteen een tandje bijsteken. Verder stemt het me tevreden dat we niet alleen thuis starten, maar op 19 mei ook voor eigen publiek eindigen tegen Standard", verklaart De Condé in een gesprek met Het Nieuwsblad.

In zes van de negen edities van Play-Off 11 werd de winnaar van de reguliere competitie ook landskampioen.  "Volgens de statistieken ligt de druk bij ons, maar wij voelen dat niet zo aan", vervolgt de technisch directeur van Genk. "We dromen en willen, wedstrijd per wedstrijd. De teams staan nu eenmaal dicht bij elkaar. Play-Off 1 is emoties, en die moeten we onder controle houden. Maar Play-off 1 is ook geluk. Wij gaan maken dat we klaar zijn vanaf de eerste wedstrijd. Ik vind dit niet een unieke kans. Waarom zou die kans er de komende seizoenen niet opnieuw komen? We zijn een challenger en we gaan dat blijven", besluit De Condé.

Lees ook: Kalendercommissie heeft ook de complete puzzel voor Play-Off 2 weten te leggen