Racing Genk reageert op wansmakelijke actie: ''Hopen dit nooit meer te zien''

Racing Genk reageert op wansmakelijke actie: ''Hopen dit nooit meer te zien''

18-03-2019 17:15
5

Alejandro Pozuelo was zondag de grote afwezige bij Zulte Waregem-Racing Genk. De Spanjaard moest zijn afscheidsmatch in de Jupiler Pro League laten schieten vanwege 'familiale omstandigheden'. Misschien goed ook, want anders werd hij ter plekke geconfronteerd met een wansmakelijke actie van de eigen aanhang.

Pozuelo stapt op korte termijn op het vliegtuig naar Canada om voor Toronto FC uit te gaan komen. Voor een deel van de supporters is wordt hij gezien als een verrader. Dat lieten ze blijken door een opblaaspop met het shirt van Alejandro Pozuelo op te hangen met een strop. Racing Genk heeft de actie in een officiële reactie veroordeeld. 

'De tifo vóór de wedstrijd in Waregem was prachtig, onze trein op de rails, er zijn weinig supporters in België die dat klaarkrijgen. Wat er daarna met een pop in het shirt van Pozuelo gebeurde is totaal onaanvaardbaar en hopen we nooit meer te zien', valt er op de website van de leider te lezen.

Vuurwerk
De clubleiding is ook ontstemd over het vuurwerk in het uitvak. 'Vuurwerk is verboden in de Belgische voetbalstadions, het zorgt voor hinder en vooral: het is levensgevaarlijk. Gisteren werd er weer vuurwerk afgestoken in het bezoekersvak. Resultaat? Vertraging op het veld, een boete voor de club, een stadionverbod voor enkele supporters en het imago van KRC Genk besmeurd.'

Genk kondigt gesprekken met de achterban aan. 'Als club gaan we hierover opnieuw in overleg met onze supporters met de hulp van het OSV. Want vuurwerk in het stadion, daar winnen we niets mee, dat moet eruit', luidt het standpunt.

Lees ook: Genk-trainer ontstemd na actie van eigen fans: "Ik hoop dat ze eens nadenken"