Doelpunten gegarandeerd: Zulte Waregem evenaart 'spektakelrecord' van Club Brugge

Doelpunten gegarandeerd: Zulte Waregem evenaart 'spektakelrecord' van Club Brugge

18-03-2019 17:00
2

Zulte Waregem kende een moeizaam seizoen, met een elfde plaats in de reguliere competitie als eindverdict. Zulte Waregem sloot zondag af met een spectaculair 3-3 gelijkspel tegen leider Racing Genk. Dankzij de zes treffers evenaarde de thuisploeg een record van Club Brugge, merkte Sport/Voetbalmagazine op.

Essevee kon haar supporters slechts acht keer laten juichen om een overwinning, maar aan goals geen gebrek bij matchen van de West-Vlamingen. In totaal vielen er liefst 109 doelpunten bij Essevee: 49 voor en liefst 60 tegen. Een moyenne van 3,63 per wedstrijd. Met 109 treffers evenaarde Zulte Waregem het record van Club Brugge, dat evenveel goals zag in het seizoen 2012/13. Het doelsaldo van Blauw-Zwart was wel een stuk positiever: 66 voor om 43 tegen.

De elfde plaats van Zulte Waregem is niet onlangs dat de middenmoter met 60 tegentreffers de meest gepasseerde defensie van de Jupiler Pro League was. Sinds de invoering van de Play-Offs deden zeven clubs het slechter. Westerlo (2016/17) en Cercle Brugge (2012/13) delen met elk 65 tegengoals het negatieve record.

Het feit dat het bij Zulte Waregem doelpunten regent, had ook een voordeel. Hamdi Harbaoui wist al achttien keer het net te vinden, waarmee hij de tweede plaats in de topschutterstand bezet