VP Analyse: dit deden de kandidaten van Play-Off 1 tegen elkaar

VP Analyse: dit deden de kandidaten van Play-Off 1 tegen elkaar

18-03-2019 10:30 Laatste update: 10:35
2

De zes deelnemers van Play-Off 1 zijn bekend. KRC Genk, Club Brugge, Standard, Antwerp en Anderlecht waren al zeker, KAA Gent kwam er als laatste bij. Hoe deden die clubs het tot dusver in de onderlinge duels?

KRC Genk heeft op papier bitter weinig te vrezen in Play-Off 1. In de reguliere competitie haalde het 21 op 30 tegen deze vijf tegenstanders. Het staat dan ook aan kop in dit klassement. Club Brugge volgt daar kort achter met een verdienstelijke 19 op 30.

Standard en Anderlecht hebben het beduidend minder gedaan in die toppers. Standard haalt een tegenvallende 12 op 30, Anderlecht heeft zelfs maar 11 op 30. KAA Gent is de nummer vijf in dat klassement met 9 op 30. De hekkensluiter is Antwerp, dat het steevast lastig heeft in toppers. De troepen van Laszlo Bölöni hebben amper acht punten behaald in die wedstrijden.

Als we die punten zouden optellen bij het huidige klassement, dat wordt KRC Genk met gemak kampioen. Het vertrek van Alejandro Pozuelo laat daar evenwel littekens na. Bovendien zijn vooral Anderlecht en KAA Gent doorheen het seizoen sterker geworden, waardoor het een pak spannender wordt. Met exact dezelfde uitslagen zou dit de eindstand zijn, maar dat is natuurlijk onwaarschijnlijk.

KRC Genk 53
Club Brugge 47
Standard 39
Anderlecht 37
KAA Gent 34
Antwerp 33