Nog meer zorgen voor Martinez: 'Meunier en Boyata geblesseerd, Lukaku onzeker'

Nog meer zorgen voor Martinez: 'Meunier en Boyata geblesseerd, Lukaku onzeker'

18-03-2019 09:02

Onze Rode Duivels verzamelen maandag om zich voor te bereiden op de twee komende duels tegen Cyprus en Rusland. Roberto Martinez zal niet op zijn sterkst mogelijke kern kunnen rekenen.

Door blessures moet de bondscoach het al doen zonder onder andere Vincent Kompany en Kevin De Bruyne. Mogelijk zien de Rode Duivels nog enkele andere spelers uitvallen voor die partijen.

Zo viel Thomas Meunier iets voorbij een halfuur voetballen uit in de klassieker tegen Marseille. Hij moest meteen gewisseld worden. Het is nog onduidelijk hoe erg zijn blessure nu eigenlijk is.

Meunier is niet de enige die met blessurezorgen kampt. Zo kwam Dedryck Boyata niet in actie bij Celtic. Wegens een laat opgelopen blessure raakte hij niet speelklaar voor de wedstrijd tegen Dundee FC. Het is dus nog maar de vraag of hij ook fit geraakt voor de Rode Duivels.

Aanvallende zorgen
In het verdedigend compartiment wordt het puzzelen, maar ook aanvallend zit Martinez met zorgen. Romelu Lukaku is namelijk onzeker voor de nationale ploeg. De spits meldt zich maandag wel in Tubeke om zijn voet verder te laten onderzoeken. De spits en Man Utd willen echter geen onnodige risico's nemen en zien hem liefst terugkeren zonder te spelen.