Zorgen om sterkhouder Club Brugge: 'Hij moet in toom gehouden worden'

Zorgen om sterkhouder Club Brugge: 'Hij moet in toom gehouden worden'

18-03-2019 07:30
13

Club Brugge had het zondag niet makkelijk tegen Royal Excel Moeskroen. Het ging met 1-2 de boot in. Vooral Wesley Moraes had het moeilijk. Dat liet hij ook duidelijk merken in zijn gedrag op het veld.

De Braziliaan had het knap lastig met zijn directe tegenstander Noë Dussenne. Het kwam meermaals tot een opstootje met de verdediger. Dat zag men ook bij Het Nieuwsblad. 'De onmisbare spits Wesley Moraes loopt schijnbaar al enkele weken op de toppen van zijn tenen', schrijft Ludo Vandewalle.

'Het wordt een werk voor Ivan Leko en zijn staf om de Braziliaan te kalmeren. Nadat hij de voorbije weken even ostentatief als overbodig bij elke vervanging zijn ongenoegen liet blijken, liep Wesley voortdurend te mekkeren, wat hem uiteindelijk een gele kaart opleverde.'

Even liep het zelfs bijna helemaal fout af voor Wesley. 'Hij was eerder ontsnapt toen hij zonder bal in de buurt met zijn elleboog Noé Dussenne velde. De tv-beelden gaven niet meteen uitsluitsel, maar de geheven elleboog stond wel symbool voor zijn wedstrijd. Club Brugge heeft zijn spits de komende tien wedstrijden broodnodig. Hij is 22 jaar en zijn emoties gaan regelmatig met hem aan de haal', klinkt het.