Rutten: Misschien kan dit seizoen nog een mooie verrassing brengen

Rutten: "Misschien kan dit seizoen nog een mooie verrassing brengen"

17-03-2019 21:37
9

RSC Anderlecht kan met een goed gevoel aan Play-Off 1 beginnen. Op de slotspeeldag versloeg paars-wit KV Oostende met 0-2. Bij Sporza reageerde Fred Rutten na de partij. 

"Over de eerste helft ben ik heel tevreden, dat was gewoon goed. Maar we hadden de rust moeten ingaan met een 2-0-voorsprong. Na de rust was het wat minder, maar maken we wel een mooie goal. Dan verwacht je dat je op de counter nog een goal kan maken. Maar uiteindelijk was het in de laatste 5 minuten toch nog even bibberen", stelt Rutten.

Volgens Rutten moest Anderlecht de partij tegen Oostende veel vroeger beslissen. "We hadden de wedstrijd al vroeger op slot moeten gooien. Dat heeft allemaal met de geschiedenis van dit jaar te maken. Bij 0-1 is het nog niet helemaal veilig en bij een paar spelers sluipt er dan wat in. Als we dat eruit krijgen, kan dit team nog groeien."

Wat kan Anderlecht nog in Play-Off 1 doen? "Misschien kan dit seizoen nog een mooie verrassing brengen. Het team krijgt vertrouwen en de automatismen komen er langzaam in. Dat moet vertrouwen geven in de Play-Offs."

Lees ook: Genk start met bonus van vier punten, Play-Off 2 samenstelling bekend