Chelsea en Hazard laten gouden kans liggen: plek 6 in plaats van plek 4

17-03-2019 19:23

Chelsea heeft kostbaar puntenverlies geleden in de strijd om Champions League-kwalificatie. The Blues hadden bij een overwinning op Everton op gelijke hoogte kunnen staan met nummer vier Arsenal, maar dolven het onderspit op Goodison Park.

Voor rust viel er weinig te beleven in Liverpool. Everton betrok de verdedigende stellingen en liet Chelsea het spel maken. The Blues hadden de grootste moeite om door de compacte linies van de thuisploeg te breken. Vlak na rust werd de wedstrijd opeens opengebroken. Doelman Kepa kon een kopbal van Dominic Calvert-Lewin nog pareren, maar was kansloos op de rebound van Richarlison: 1-0.

Chelsea moest nu op jacht naar de gelijkmaker en de wedstrijd kwam tot leven. Everton wist echter zonder buitensporig veel moeite stand te houden en kreeg ruim een kwartier voor tijd een strafschop mee. Richarlison ging gemakkelijk naar de grond na een lichte aanraking met Marcos Alonso en scheidsrechter Anthony Taylor wees naar de stip. Gylfi Sigurdsson legde in twee instanties de 2-0 einstand vast.

Chelsea blijft nu zesde, op één punt achterstand van Manchester United en drie punten van Arsenal. Op 28 april reist de ploeg van Maurizio Sarri nog af naar Old Trafford.