Genk krijgt in extremis nog zware opdoffer en ziet overwinning in rook opgaan

17-03-2019 19:53
4

KRC Genk heeft een pijnlijke zaak geleden tegen Zulte Waregem. Het leek af te stevenen op winst, maar gaf de drie punten nog uit handen. Het werd 3-3 tegen Zulte Waregem.

KRC Genk moest het zonder Alejandro Pozuelo doen. Dat was er toch enigszins aan te zien. Het kon via Junya Ito de paal nog raken, maar moest wel het eerst een doelpunt incasseren. Na nog geen vijftien minuten voetballen kon Hamdi Harbaoui een strafschop benutten.

Lang kon Essevee daar niet van genieten. De bezoekers prikten via Ruslan Malinovskyi namelijk meteen terug. De bordjes stonden weer gelijk. Sterker nog, het was uitblinker Ito die er zelfs nog 1-2 van maakte. De Japanner toonde zich een echte aanwinst voor Genk.

Winst voor Genk?
Bij beide ploegen leek het heilige vuur er een beetje uit in de tweede helft. Voor Genk was de voorsprong van één doelpunt, Essevee had het moeilijk. Genk kreeg nog een flinke opsteker door Sander Berge een half uur voor tijd in te laten vallen.

Een half uur voor tijd leek het boeken toe voor Essevee. Na een knappe actie krulde Leandro Trossard de 1-3 in de rechterbenedenhoek.

Comeback
Genk leek de wedstrijd rustig uit te tikken, al werd het plots nog spannend. Uitgerekend Sandy Walsh (ex-Genk) kon voor de aansluitingstreffer zorgen. Daar bleef het niet bij. Zulte Waregem had bloed geroken. Genk hoopte geen puntenverlies te lijden, maar Hamdi Harbaoui kon in de allerlaatste minuut toch nog scoren. 3-3.