Club Brugge lijdt duur puntenverlies en ziet Genk weer verder uitlopen

17-03-2019 19:52
22

Club Brugge heeft zondag een slechte zaak gedaan. In eigen huis raakte het niet voorbij Royal Excel Moeskroen, dat maar blijft overtuigen in 2019. Het werd 1-2.

Beide ploegen begonnen bijzonder afwachtend aan de partij. Op de grote kansen bleef het dus ook wachten in deze nerveuze bedoening. Beide ploegen waren de evenknie van elkander, in een wedstrijd die zonder een doelpunt leek te gaan eindigen.

Club Brugge kreeg een uitstekende kans op de openingstreffer, maar het was Moeskroen dat eerst scoorde. Na een knappe actie maakte Amallah er iets voorbij het half uur 0-1 van.

Nieuwe helft, nieuw Club Brugge
In de tweede helft greep Ivan Leko in. Emmanuel Dennis werd de vervanger van Thibaut Vlietinck. Een nieuw Club Brugge, mét drang naar voren, stond op. Butez hield Diatta van de gelijkmaker, niet veel later werd een kans van Vanaken nog van de lijn gehaald. Ook Schrijvers had de 1-1 aan de voet, een ijzersterke Butez stond hinderlijk in de weg.

Moeskroen werkte als een rode lap op de Brugse stieren, maar een doelpunt leek er maar niet te komen voor Blauw-Zwart.

Ivan Leko zette alles op alles. Arnaut Danjuma moest de talisman worden voor de Bruggelingen. Hij kreeg twintig minuten om Club Brugge toch aan puntengewin te helpen. De Nederlander speelde meteen een belangrijke rol. Hij scoorde bijna een gelijkmaker, het was Siebe Schrijver die wel afmaakte en voor de 1-1 zorgde.

Club Brugge zocht die gelijkmaker, maar moest oppassen voor de sterke counters van Moeskroen. En die waren ook uitstekend. Tien minuten voor tijd wist Antonov daarvan te profiteren. Plots stond het 1-2. Jan Breydel stil.

Er kwam nog een laatste aanvalsgolf, maar daar werd geen doelpunt meer uit gepuurd. Het bleef 1-2, waardoor Club Brugge nu titeluitdager Genk tot op zeven punten ziet uitlopen.