Liverpool schrikt wakker na goal Babel en krijgt penalty cadeau van Fulham-goalie

Liverpool schrikt wakker na goal Babel en krijgt penalty cadeau van Fulham-goalie

17-03-2019 17:16

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League, al dan niet tijdelijk, weer overgenomen van Manchester City. The Reds leken even te struikelen over nummer 19 Fulham, maar konden zich weer oprichten na de tegentreffer van Ryan Babel.

Lange tijd was er niets aan de hand voor de ploeg van Jürgen Klopp. Liverpool had de wedstrijd onder controle en kwam na een half uur spelen op 0-1. Sadio Mané zette de aanval op, stuurde Roberto Firmino richting de achterlijn, kreeg de bal terug en schoot hem tegen de touwen.

De tweede, allesbeslissende goal leek een kwestie van tijd, maar Fulham knokte zich terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd stonden The Cottagers plotseling op gelijke hoogte. James Milner raakte de bal totaal verkeerd, Van Dijk kopte te kort terug en Babel profiteerde.

Liverpool schrok echter op tijd wakker en ging alsnog met drie punten terug naar huis. Doelman Sergio Rico liet een schot van Mohamed Salah los en trok Mané vervolgens onderuit: James Milner faalde niet vanaf elf meter en zorgde voor de beslissende 1-2. Denis Odoi bleef bij Fulham de volledige match op de bank. 

Liverpool loopt nu twee punten uit op Manchester City, dat dit weekend in actie kwam voor de FA Cup. De ploeg van Pep Guardiola neemt het na de interlandbreak op tegen Fulham.