Het getouwtrek kan beginnen: Daar zal dus nog wel over gediscussieerd worden

Het getouwtrek kan beginnen: "Daar zal dus nog wel over gediscussieerd worden"

17-03-2019 16:53
1

KV Mechelen heeft zich zaterdagavond verzekerd van promotie naar de Jupiler Pro League, maar de schaduw van het onderzoek naar matchfixing blijft boven de club hangen. Volgens Bert Sterckx is er echter hoop voor Malinwa.

"Als KV Mechelen schuldig bevonden wordt aan matchfixing, dan mag de KBVB dat als inrichtende macht niet zomaar laten passeren, moet hij krachtig optreden en moet er bestraft worden", verklaart de journalist op de website van Sporza. "Alleen is het bondsreglement oud en vertoont het soms wat gebreken."

"Zo staat erin dat een club uit de reeks waarin ze speelt degradeert als ze zich aan wedstrijdvervalsing bezondigt of uit de reeks degradeert waarin ze speelt op het moment van de definitieve uitspraak. Dat zou willen zeggen dat KV Mechelen zou degraderen naar eerste amateur, ondanks de titel."

"Er is een aparte paragaaf over een ploeg die sportief zakt en ook bestraft wordt: die zakt twee reeksen. Maar er staat niks in over een club die promoveert en ook bestraft zou worden. Daar zal dus nog wel over gediscussieerd worden", besluit Sterckx.