Mertens over moeilijke periode bij Napoli: Dat is een beetje vervelend

Mertens over moeilijke periode bij Napoli: "Dat is een beetje vervelend"

17-03-2019 16:13

Napoli kwalificeerde zich afgelopen week voor de kwartfinales van de Europa League. Als Dries Mertens en zijn ploegmaats de finale willen bereiken, moeten ze wel voorbij Arsenal.

"We zijn blij met die loting", vertelt Mertens aan Radio Kiss Kiss. "Het zal moeilijk worden, maar als je dit soort wedstrijden niet wint, verdien je het niet om de trofee te winnen. We speelden al eens tegen Arsenal onder Rafa Benitez, maar ons team is sindsdien enorm gegroeid. We hebben spelers verloren, maar er ook gekocht. We zijn meer ervaren en sterker nu."

De 31-jarige Rode Duivel kent een minder seizoen bij Napoli. Hij zit regelmatig op de bank en scoorde nog maar acht keer in de competitie. Een groot verschil met de voorbije jaren. "Dat is een beetje vervelend, maar ik ben geen goalgetter. Nooit geweest. Ik was een flankspeler, maar dat is de laatste jaren veranderd. Ik leef niet voor doelpunten zoals bijvoorbeeld Arek Milik. Hij is enorm hongerig om te scoren. Wat mij betreft is een assist of spelen voor het team is altijd belangrijk geweest", besluit Mertens.

Lees ook: Heerlijke affiches in kwartfinale Europa League: Mertens tegen Arsenal