OFFICIEEL: Transfergoeroe Monchi keert na twee jaar weer terug bij Sevilla

OFFICIEEL: Transfergoeroe Monchi keert na twee jaar weer terug bij Sevilla

17-03-2019 12:20
1

Monchi keert terug bij Sevilla. De technisch directeur is per 1 april aangesteld door de Primera Division-club. Sevilla meldt de komst van Monchi zondag via de officiële kanalen.

Monchi was in het verleden doelman van Sevilla en groeide sinds 2000 uit tot transfergoeroe van de Spaanse club. In april 2017 verliet hij Sevilla. Kort daarna signeerde Monchi een vierjarig contract bij AS Roma. Daar stapte hij eerder deze maand op. Maandag wordt de oud-keeper gepresenteerd, meldt Sevilla.

De 50-jarige Monchi kan op de achtergrond gelijk aan de bak, want Sevilla zoekt een nieuwe hoofdtrainer. Sevilla ontsloeg vrijdag trainer Pablo Machin. Hij sneuvelde na de uitschakeling tegen Racing Genk-killer Slavia Praag in de achtste finales van de Europa League. 

Het nieuws rond Monchi heeft mogelijk gevolgen voor Ajax. Monchi werd namelijk óók nadrukkelijk genoemd bij Arsenal, dat op zoek is naar een technisch directeur. De Spanjaard was volgens diverdse media een van de belangrijke kandidaten in Londen. De kans is groot dat Arsenal nu het vizier volledig richt op Marc Overmars, directeur spelersbeleid in Amsterdam. Football London meldde zaterdag nog dat Overmars zelf dolgraag de stap wil maken naar zijn oude werkgever.