KV Mechelen breekt met tradities: twee opvallende statistieken zijn niet langer

KV Mechelen breekt met tradities: twee opvallende statistieken zijn niet langer

17-03-2019 11:12
4

Na een bloedstollende finale veroverde KV Mechelen het promotieticket naar Eerste Klasse A door KFCO Beerschot-Wilrijk te verslaan (2-1). Zo keert de traditieclub na één seizoen afwezigheid alweer terug naar het hoogste niveau. Dat is best bijzonder.

Het is immers voor het eerst in zeven jaar dat een degradant het jaar nadien meteen weer opklimt naar Eerste Klasse A. De laatste keer dat dat gebeurde, dateert alweer van 2012. Toen mocht Sporting Charleroi twaalf maanden na het sportieve dieptepunt weer de champagne ontkurken.

Nu gaat KV Mechelen de Henegouwers achterna. Bovendien sneuvelt dankzij Malinwa nog een tweede 'traditie'. Sinds de hervorming van Eerste Klasse B, waardoor twee periodekampioenen strijden om een promotiebewijs, is het pas de eerste keer dat de winnaar van de eerste periode uiteindelijk aan het langste eind trekt.

De voorbije seizoenen was het telkens de laureaat in de tweede periode (eerst Royal Antwerp FC, nadien Cercle Brugge) die hun goede flow wisten door te trekken in de grote finale. KV Mechelen kon die bij Beerschot-Wilrijk breken. Overigens is het na drie seizoenen nog steeds wachten op een club die beide periodes weet te winnen.